تولید انواع محتوا سایت

درباره تولید انواع محتوا سایت

تولید انواع محتوا سایت تک می‌تواند در قالب‌های مختلفی انجام پذیرد مانند تولید محتوای متنی، صوتی، ویدیویی اینفوگرافی، موشن‌گرافی و سایر محتواهای بصری؛ البته این نکته را باید دقت نماییدکه کنار هم قرار گذاردن هریک از انواع محتوا در هر موضوعی می‌تواند بسیار سودمند باشد، همچنین باید استفاده از چند نوع محتوا را همیشه در نظر بگیرید، چون هریک از انواع محتوا می‌توانند نقش مهمی را در ایجاد یک محتوای ارزشمند ایفا نمایند.
پیشنهاد ما این است که اگر شما در زمینه تولید محتوا مبتدی میباشید، در ابتدا از مقالات آموزش تولید محتوا در سایت تک استفاده نمایید تا هم با آشنایی بیشتر با محتوا از تکنیک‌های سئو نیز اطلاعات بدست بیاورید و سپس به سمت حرفه‌ای شدن پیش بروید.

 

محتوا دقیقا چیست؟

محتوا یعنی هر اطلاعاتی (تصویر، صوت، متن و…) که انسان بتواند آن را درک نماید و حاوی پیام نیز باشد. اگر با میکروسکوپ بخواهیم در دنیای دیجیتال جستجو کنیم کوچک‌ترین ذره در این دنیا محتوا میباشد و جز اولین پایه های دنیای دیجیتال میباشد.

 

آیا تولید محتوا، کار مشکلی است؟

خیر تولید محتوا اصلا کار مشکلی نمیباشد اما این را در نظر داشته باشید اگر علاقه‌ای به تولید محتوا و نویسندگی ندارید تولید محتوا سخت‌ترین کار جهان خواهد بود و به همین دلیل تولید محتوای خوب و اثر گذار باید حواستان به همه چیز باشد.
تولید محتوا کوچک‌ترین ذره‌ی دنیای دیجیتال میباشد و بسیاری از پلتفرم‌ها و شبکه‌های اجتماعی و حتی موتورهای جستجو کیفیت سایت‌ها را با کیفیت محتوایشان خواهند سنجید.
البته این مسئله را هم بگوییم که نیازی نیست که از هر لحاظی محتوای عالی داشته باشید، شما باید شروع کنید حتی اگه عالی نباشید.

محتوای شما چه مواد اولیه ای نیاز دارد؟

قبل از شروع به تمرین و تولید محتوا باید بدانید محتوای شما از چه بخش‌هایی تشکیل میشود.
دراینجا نگاهی عمیق به آناتومی محتوا خواهیم انداخت. معمولا مطالب و مقالات سایت سه بخش اصلی دارند: مقدمه، بدنه و بخش نتیجه‌گیری و پایانی.
اما این فقط یک نگاه کلی میباشد و کمک خیلی زیادی به شما نخواهد کرد؛ پس لازم است که خیلی دقیق‌تر باشیم و از خود بپرسیم یک محتوای عالی چه بخش‌هایی دارا میباشد.
خیلی از کارشناسان و تولیدکنندگان محتوا، از تمثیل محتوا مانند همبرگر است استفاده می‌کنند که هر چقدر با عشق و علاقه این همبرگر را درست کنید و بگذارید گوشت آن خوب بپزد و نان آن تازه باشد و … خوشمزه‌تر و دلنشین‌تر می‌شود

تولید محتوای آموزشی

محتوای آموزشی همان تعریف پایه محتوا را دارد اما این دفعه برای انتقال مهارت و تجربه از آن استفاده می‌نماییم.
انواع محتوا آموزشی
– مقالات آموزشی
– کتاب‌های الکترونیکی و چاپی آموزشی
– پادکست‌های آموزشی
– ویدیو‌های آموزشی
– ویدیو وبینارهای آموزشی

 

 

محتواهای آموزشی و صنعت آموزش در حال تغییر است!

– پیشرفت تکنولوژی و فناوری تاثیر منفی روی صنعت آموزش دارد و توجه مردم، بسیار کمتر شده است و توقعشان ویدیوهای آموزشی اینستاگرام گونه میباشد و باید برای محتواهای آموزشی طراحی نماییم.
– محیط، اثر منفی روی یادگیرنده‌ها داشته است و اگر شما در جمع‌های خانوادگی افرادی را که کتاب می خوانند را ببینید که چقدر در جو منفی هستند و جامعه خیلی علاقه به افراد یادگیرنده ندارد و این مسئله باعث می‌شود نتایج در مصرف محتواهای آموزشی بسیار بسیار کمتر شود.
– افراد به دلیل وجود اساتید ناموفق و ضعیف به محتواهای آموزشی ایمان نمی آورند و همیشه ناامید خواهند بود.
آموزش روش‌های تولید محتوای متنی
روش‌های تولید محتوای متنی اولین گزینه برای یادگیری تولید محتوا است.
این که بدانید از چه روشی می‌خواهید محتوا تولید نمایید قطعاً کمک بزرگی برای ادامه‌ی کار به شما خواهد نمود

تولید محتوا با روش نویسندگی

در تولید محتوا روش‌های مختلفی برای تولید محتوای متنی وجود خواهد داشت اما اولین روش نویسندگی میباشد، به این معنی که شما در موضوع مورد نظرتان دارای علم کافی داشته باشید، پس دست به قلم می‌شوید و قسمت‌های مختلف موضوع را بررسی میکنید و از دیدگاه‌های متفاوت آن را مطرح مینمایید.
نویسندگی روش بسیار خوب و سودمندی میباشد اما نیاز به دانش نسبتا بالایی در زمینه مورد نظر دارید که ممکن است نوع موضوع، دانش شما را وارد چالش نماید.
البته همواره اولین گزینه برای تولید محتوا در هر زمینه استفاده از دانش خودتان است زیرا در نویسندگی شاخصه‌های مهمی وجود خواهد داشت که محتوای شما را بسیار متمایز نماید.
در ضمن رعایت اصول حق نشر، آثار دیدگاه‌های متفاوت اکثرا بیشتر مورد توجه خواهند بود پس در تولید محتوا همواره دیدگاه خودتان را در اولویت باشد.

چرا تولید محتوا بسیار اهمیت دارد؟

محتوا بهترین تعامل را با مخاطب برقرار می‌نماید؛ هر اقدامی در زمینه‌ی بازاریابی محتوا و دیجیتال مارکتینگ توسط کلید ورود به دنیای دیجیتال، یعنی محتوای اثربخش خواهد بود.
هدف اصلی و نهایی ما از تولید محتوا فقط و فقط انتقال پیام صحیح و جلب رضایت کاربران میباشد و زمانی می‌توان گفت که به این هدف رسیده‌ایم که محتوای ما در دسترس و دید کاربر قرار بگیرد. در واقع اصل اساسی سئو و بهینه سازی سایت برای موتور جستجو نمایش محتوای برتر و اثربخش به کاربر میباشد

نکات تولید محتوای متنی

تولید محتوای متنی هم برای خودش دنیایی دارد، برای شروع هر فعالیتی باید نکات ابتدایی و مهم آن را آشنا باشید. باید اشتباهات خطرناک، فرصت‌ها، تکنیک‌ها را اگاه باشید تا در مسیر رشد و یادگیری تولید محتوای متنی هزینه بسیار زیادی نکنیم و با پرداخت بهای مناسب و مقعولی به نتیجه‌ی دلخواهمان خواهیم رسید.
من براساس تجربه شخصی خودم و بسیاری از اساتید و کارشناسان این حوزه نکاتی را برای شما آماده کرده‌ام.
– برای تولید محتوا به صورت متن، همیشه با موضوعاتی که به آن‌ها تسلط کامل دارید شروع نمایید و در ابتدای مسیر به دنبال خلق اثری ماندگار در حوزه‌ای که آشنایی ندارید وارد نشوید. اگر از مسائلی که برایتان مثل روز روشن است بنویسید می‌توانید در همان حوزه به سرعت پیشرفت نمایید.

– تا می‌توانید تمرین تمرین و تمرین کنید. بخوانید و بخوانید و بعد بنویسید و هی بنویسید. هر مطلبی را که می‌خوانید درک مطلب کنید و آن را برای خود یادداشت نمایید. اضافه کردن دیدگاه و نگرش خودتان به آن مطلب بسیار بسیار ارزشمند خواهد بود.
– من همیشه در تمامی دوره های آموزش تولید محتوا خود به این موضوع مهم اشاره می نمایم که بعد از اینکه محتوا متنی خود را به صورت کامل نوشتید حتما چندبار کیفیت محتوا از نظر نگارش و ویراستاری را چک نمایید و بعد منتشرش کنید.
– گفتن تجربه‌ی شخصی خودتان به دیگران حس قرار گرفتن در آن شرایط را می‌دهد. یکی از روش‌های داستان سرایی در تولید محتوای متنی گفتن تجربه شخصی میباشد که می‌تواند جذاب‌ترین و مفیدترین نوع محتوا برای مخاطب شما ایجاد نماید تا آن را عمیقا درک نمایید.
– ساده‌ بنویسید و این را بدانیدکه هر کسی که نتواند مطلبی را ساده توضیح دهد، هنوز خود متوجه‌ی موضوع نشده است پس سعی کنید قدرت خود را در تولید محتوا با ساده‌نویسی شروع نمایید.
– از گفتن جزئیات در متن خود نترسید! نکات کلی را می‌توانند از هرجایی بخوانند، ایجاد تمایز را با گفتن جزئیات شروع میشود.
– عنوان باید کوتاه باشد و مهم‌ترین بخش یک محتوای متنی، عنوان آن است که باید در 60 کاراکتر به صورت کاملا خلاقانه و جذاب؛ محتوایتان را معرفی کنید. بسیاری از دوستان هنوز هم توانایی نوشتن عنوان را ندارند و من همیشه به آن‌ها می‌گویم که بر روی محتوای تولید شده خود تسلط ندارید که نمی‌توانید یک جمله کوتاه در مورد محتوای حداقل هزار کلمه‌ای خود بنویسید.
– دیکته نانوشته غلط ندارد، پس کمال‌گرایی را رها کرده و به خودتان خیلی سخت نگیرید و بگذارید با جبران اشتباهات خود در تولید محتوای متنی، یک محتوا عالی و کامل بنویسید.
– بعد از تولید محتوا سریعا آن را منتشر نکنید، حتما چندبار بعد از یک روز یا چند ساعت آن را بخوانید تا به بهترین شکل آن را ویراستاری کنید.
– به نظرم هیچ‌وقت براساس تعداد کاراکتر و کلمه تولید محتوا نکنید. همیشه در نظر داشته باشید که باید به اندازه بنویسید و زیاده‌روی نکنید، تولید بی‌رویه‌ی محتوا کاری کاملا اشتباه و مهلک است.
– نقل‌قول و ضرب‌المثل و ذکر مثال را فراموش نکنید تا جایی که ممکن است جملاتی را به کار ببرید که برای خواننده کاملا شفاف و واضح باشد.
– در ابتدای مسیر تولید محتوا، با پاراگراف‌های کوچک شروع کنید البته دقت کنید که با کوتاه‌نویسی بیش از حد به درون مایه و مضمون اصلی محتوا صدمه نزنید.
– طنزپردازی در محتوا می‌تواند جذابیت متن و محتوا را دوچندان کند البته که همیشه نباید با طنازی جذاب باشیم.
– من همیشه استفاده از ادوات زبان فارسی را توصیه می‌کنم اما به اندازه! صفت و قیدها نیز از این ماجرا مستثنی نیستند.
– اگر موضوع مثل روز هم برای شما روشن بود باز هم از عبارت به نظر من استفاده کنید تا مطلق گویی را از محتواهای خود دور کنید و این مسئله حرفه‌ای بودن شما را نشان می‌دهد و اعتماد سازی به سرعت شکل می‌گیرد.
– اگر نقل‌قول می‌کنید حتما با ذکر منبع باشد این مسئله اعتماد مخاطبان را به خود جلب می‌نماید.
– تمرین روزانه‌ی نویسندگی و تولید محتوا داشته باشید. می‌دانم که کاری بسیار سخت و زمان‌بر است اما تاثیر بسیار شگفت‌انگیزی در رشد و موفقیت شما دارد.
– برای شروع نویسندگی هیچ‌گونه چارچوب و وسواسی نداشته باشید و حتما با خودتان عهد ببندید که اول بنویسم و بعد شروع کنم به ویرایش و اصلاح متن.
– سعی کنید در نوشته و محتواهای خود نظر شخصی خود را بیان کنید و هیچ وقت قصد نصیحت و موعظه مخاطب را نداشته باشید. گفتن تجربیات شخصی و داستان‌سرایی در مورد زندگی شخصی‌تان بسیار بسیار برای مخاطب جذاب‌تر است

مرحله اساسی برای تولید محتوای متنی شگفت انگیز

تا اینجا به کلیت محتوا پرداختیم و نکاتی هم برای تولید محتوای متنی گفتیم حالا دیگر وقت آن رسیده که برویم سراغ اصل مطلب!

تحقیق: قبل از نوشتن، باید مسیر نوشته‌ی خودتان را بدانید. انتخاب موضوع، تحقیق و بررسی عبارات کلیدی، مطالعه و آنالیز محتوای رقبا و… همه باید در مرحله‌ی تحقیق و تحلیل انجام شوند تا ساختار کلی آن را تعیین کنید.
کیبورد فرسایی: حالا باید شروع کنید به نوشتن که نکات نوشتن را قبلا باهم مرور کرده‌ایم.
توزیع و نشر: در آخر، محتوای عالی که در اختیار دارید را باید نشر بدهید تا دست همه‌ی کسانی که به آن موضوع علاقه دارند برسد.
اکثر تولیدکنندگان محتوا تنها دو قدم اول را یاد می‌گیرند و منتظر معجزه می‌شوند اما حقیقت این است که تولید و سئو محتوا فقط و فقط 30 درصد ماجرا است و شما باید برای ترویج و توزیع آن همان اندازه وقت بگذارید.
اگر شما بهترین محتوا را تولید کنید اما کسی از آن خبردار نشود و آن را نبیند، تولید کردن یا نکردنش فرقی نکرده است چون کسی محتوای شما را ندیده است؛ در نتیجه تمام زحماتی که کشیده‌اید از بین می‌رود.
نوشتن محتوا مهمه اما همه ماجرا نیست

اصول تولید محتوا در سئو

احتمالا شما هم مانند بسیاری از کاربران، پس از راه اندازی وب سایتتان شور و هیجان زیادی برای انتشار اولین پست دارید. طبیعی است که مشاهده اولین پست، انرژی و انگیزه شما را برای ادامه مسیر و رسیدن به موفقیت افزایش می دهد.
متن های موجود در صفحات مختلف وب سایت در واقع مواد خامی هستند که ما قصد داریم با استفاده از ترفندهای سئو، در معرض دید کاربران قرار دهیم. به فرایند تهیه این متن ها، تولید محتوا گفته می شود. تولید محتوا که می تواند با فرمت های مختلفی انجام شود، اصلی ترین بخش از فرایند سئوی داخلی است.
شما می توانید محتوای موردنظرتان را با فرمت هایی نظیر متن، صوت، ویدیو و تصاویر تولید کنید اما در این بخش منظور از تولید محتوا، تولید محتوای متنی است.
یکی از مهمترین و اصلی ترین پارامترهایی که گوگل هنگام رتبه بندی وب سایت ها به آن توجه دارد، کیفیت محتوا است.

در ادامه، به نکاتی اشاره می کنم که با رعایت آنها، احتمال اینکه محتوای موردنظرتان در گوگل، رتبه خوبی کسب نماید افزایش می یابد:

عنوان مقاله

پیش تر به طور کامل به نحوه نوشتن عنوان مناسب برای مقالات پرداخته ایم و نکات بسیار مهمی که لازم است هنگام نوشتن مقالات به آن توجه کنید را به تفصیل مورد بررسی قرار داده ایم. توصیه می کنم پیش از شروع تولید محتوا حتما آن بخش را به طور کامل مطالعه کنید.
فراموش نکنید که عنوان مقالات حدود ۵ برابر بیشتر از متن مقالات خوانده می شوند. پس لازم است زمان و دقت زیادی را صرف نوشتن بهترین عنوان برای مقاله خود کنید.

تعداد کلمات متن

طبق تحقیقات انجام شده توسط شرکت Searchmetrics، اولویت گوگل با مقالاتی است که کاربر می تواند آنها را به سادگی درک کند. برای درک بهتر محتوا توسط کاربر، لازم است محتوایی کامل و غنی تهیه کنید تا کاربر برای کسب اطلاعات بیشتر در آن زمینه نیازی به جستجوی مجدد و مراجعه به وب سایت های دیگر نداشته باشد.
بسیاری از متخصصان سئو معتقدند صفحاتی که متن آنها کمتر از ۳۰۰ کلمه است از نظر گوگل به عنوان اسپم شناخته شده و شانسی برای کسب رتبه های برتر در گوگل ندارند؛ زیرا احتمالا محتوایی که کمتر از ۳۰۰ کلمه دارد، نمی تواند اطلاعات جامعی در اختیار کاربر قراردهد.
من توصیه میکنم اگر به فکر رسیدن به رتبه های برتر گوگل هستید، محتوایی با طول حداقل ۱۰۰۰ کلمه تولید کنید. حالت ایده آل این است که طول مقاله ما بیش از ۱۰۰۰ کلمه باشد اما قطعا برای بسیاری از موضوعات نمی توان ۱۰۰۰ کلمه محتوای مفید تولید کرد و باید به همان ۳۰۰ کلمه بسنده کنیم.
توجه کنید که به قیمت افزایش تعداد کلمات متن، ارزش محتوای خود را با نوشتن جملات کم ارزش و غیر مرتبط پایین نیاورید.

استفاده از تصاویر

استفاده از تصاویر در مقالات و صفحات وب سایت می تواند به انتقال بهتر مفاهیم و تعامل بهتر با کاربر کمک کند. به سختی می توان محتوایی که در آن حداقل از یک تصویر استفاده نشده باشد را محتوایی کامل و غنی نامید. به شدت توصیه میکنم حداقل از یک عکس در مقالاتتان استفاده کنید.
با این کار به گوگل نشان می دهید که برای کاربرانتان ارزش قائل بوده و به دنبال تهیه محتوای باکیفیت برای آنها هستید.
پیش تر به طور کامل به نکات مهمی که بهتر است هنگام استفاده از تصاویر به آنها توجه کنید اشاره شده است. توصیه می کنم پیش از استفاده از تصاویر در وب سایتتان، حتما این بخش را به دقت مطالعه کنید